Bringásoktól gyakran hallani, hogy a lakat, amit vettek szuper, de félnek, hogy esetleg a kerekeket kilopják egy szerencsétlen napon. Ráadásul egy kerékszett, ugye nem olcsó buli. Nem megoldás, hogy több lakatot viszünk magunkkal. Hülyén néz ki, macerás és nehogymár a lakatokkal felaggasztva kelljen a városban tekerésznünk. 

 

Az autósok gyakran használják a különleges felnivel rendelkező kocsikra a kerékőrt. Ez egy speciális fejjel rendelkező anya, így a tolvaj nem vagy csak nagyon nehezen tudja lelopni a kerekeket. Ezt az ötletet emelte át a Hexlox csapata a bringások világába. 

 
A működése egyszerű. Az imbuszos csavarfejbe kell belehelyezni egy kis mágneses kerékőrt, amit csak a saját, speciális kulcsával lehet kiszedni. Tehát amíg a kerékőr a csavarban van, nem lehet csavarni a fejet.  

 Védelmet nyújt a kerékanyáknak, átütőtengelyeknek tehát a kerekeid lopásbiztosak lesznek, a kormánybefogóknak és üléscsöveknek, üléseknek. Három imbuszcsavar méretben létezik. 4mm, 5mm és 6mm. 

Tehát ez egy kis mágneses egység, amit meggátolja, hogy ki lehessen csavarni a csavart. De ha mágneses, akkor nem lehet kiszedni egy sima mágnessel? Az alábbi videó jól szemlélteti a működését: